Kako odrediti veličinu venčanice

Kupovina venčanice je potpuno drugačije iskustvo od kupovine bilo kog drugog odevnog predmeta. Umesto da razgledate po salonima tražeći svoju uobičajenu veličinu, venčanica zahteva od vas da isprobate uzorak veličine haljine koju potencijalno želite da kupite. To može značiti da su modeli koje isprobavate ili preveliki ili premali, pa čak i ako vam se čini da haljina odgovara vašim merama, ipak će možda morati da bude prepravljena do savršenstva. Pa, kako odrediti veličinu venčanice precizno?

Dakle, za većinu budućih nevesta, zaista može biti zbunjujuće kada pokušavaju da pronađu venčanicu u odgovarajućoj veličini. Ona može da varira od brenda do brenda, što može dodatno doprineti da se osećate pomalo preopterećeno. S obzirom na to da je pronalaženje prave veličine venčanice i odgovor na pitanje “kako odrediti veličinu venčanice“, očigledno, prilično važno, vi ćete, naravno, želeti da to uradite ispravno.

Kako odrediti veličinu venčanice?

Najbolji odgovor na pitanje kako odrediti veličinu venčanice jeste da se izmerite više puta. Propisno merenje venčanice i tela neveste predstavlja osiguranje i daje merodavan rezultat.

Iako možete da kupite haljinu koristeći svoju standardnu veličinu, na kraju krajeva, najbolje je da odredite svoje tačne mere. Venčanice su uglavnom dve do četiri veličine veće od konfekcijske odeće. Kreirane su tako da pristaju najvećem delu vašeg tela sa razumevanjem da će se prilagoditi tako da pristaju ostatku vaše siluete.

Kada kupujete venčanicu trebalo bi da razmislite o izmenama kako bi se pravilno uklopila. Bez obzira na to koliko dobro pristaje, uvek treba da očekujete neke manje izmene koje će vam dati savršen oblik, posebno prilagođen vašem telu.

Koje su razlike između venčanica i ostalih konfekcijskih veličina?

Generalno, venčanice su male. Ovo je zapravo zasnovano na malo poznatoj tradiciji da većina veličina venčanica datira iz originalnih evropskih tabela veličina iz 1940-ih godina. Iz tog razloga, većina nevesta će otkriti da moraju da kupe dve do tri veličine veće od svoje tipične konfekcijske veličine.

Kako odrediti veličinu venčanice

Važno je zapamtiti da kupovina venčanice nije samo u veličini. Važno je i kako se osećate kada nosite svoj odabrani model. Nemojte se baviti aspektom veličine prilikom kupovine haljine, već nađite haljinu koju volite i, što je najvažnije, haljinu u kojoj se najbolje osećate.

Kako odrediti veličinu venčanice – Postoje razlike u veličini na osnovu stila i brenda

Da bi stvari bile još zbunjujuće, veličine venčanica takođe mogu da variraju u zavisnosti od brenda. Isto tako, neki dizajneri se odlučuju da kreiraju sopstvene tabele veličina. Dakle, nemojte se iznenaditi ako nosite različite veličine za nekoliko brendova. Kako odrediti veličinu venčanice – pravilno izmerite veličinu tela i isprobavajte modele venčanica.

Pored toga, stil haljine takođe može promeniti način na koji pristaje haljina. Različite siluete ili stilovi leđa, kao što su korseti, na primer, takođe mogu uticati na veličinu vaše haljine.

Kako izmeriti siluetu za venčanicu?

Mnogi kreatori preporučuju da odete kod profesionalca, kao što je krojač, da za vas pravilno izmeri veličine.

Naravno, to možete i sami da uradite. Obavezno uzimajte mere bez odeće, osim donjeg veša. Kada koristite mernu traku, držite je paralelno sa podom i nemojte je držati previše čvrsto ili previše labavo.

Izmerite:

  • dužinu (od ključne kosti do ruba),
  • grudi (oko najpunijeg dela grudi),
  • prirodni struk (najuži deo struka) i
  • bokove (najpuni deo kukova).

Na kraju, zapišite svoje mere i ne zaboravite da ih ponesete na probu venčanice.

Iako bi venčanice po meri ili po narudžbini trebalo da se uklapaju savršeno, možete da očekujete da će skoro svaka venčanica morati da se, na neki način, prepravi. Salon venčanica La Perla nudi usluge prekrajanja venčanica. Kod nas ne samo da možete da odaberete omiljeni model, već možete i da budete sigurne da će vam venčanica pristajati idealno.

Kako odrediti veličinu venčanice

Proces prekrajanja venčanice može potrajati, posebno ako je vaša haljina napravljena od delikatnog materijala ili ima mnogo perli i ukrasa. Za dodatno dekorisanje venčanice, treba da imate na umu da je potrebno vreme. Kada se izmene završe, onda ćete isprobati venčanicu i videti da li su vam potrebne dodatne izmene. Kontaktirajte salon venčanica La Perla još danas. Kako odrediti veličinu venčanice može da bude poseban izazov ako birate venčanice za trudnice, ali ne i ako pozovete salon venčanica La Perla.

Salon venčanica – Mesto na kom vas čeka vaša venčanica iz snova.